OBJAVLJENE PRELIMINARNE LISTE: Učenici koji su "ispod crte" mogu podneti prigovor do 24. novembra

B. B.

16. 11. 2023. u 15:21

MINISTARTSVO prosvete objavilo je preliminarnu listu kandidata za dodelu učeničkih stipendija ili kredita za srednjoškolce.

ОБЈАВЉЕНЕ ПРЕЛИМИНАРНЕ ЛИСТЕ: Ученици који су испод црте могу поднети приговор до 24. новембра

Foto Stefan Palackov

Ukoliko učenik smatra da je neki od elemenata za bodovanje netačno prikazan, može do 24. novembra podneti dokumentovani prigovor na obrascu, preko škole koju pohađa.

Učenici kojima je odobrena učenička stipendija ili kredit, dužni su da odmah otvore učenički tekući račun u najbližoj ekspozituri Banke Poštanska štedionica i to besplatno u bilo kojoj ekspozituri ove banke .

Učenici koji su punoletni i poseduju ličnu kartu, račun mogu otvoriti samostalno, uz obaveznu  đačku knjižicu. Maloletni đaci, bez obzira da li poseduju ličnu karti ili ne, račun otvaraju obavezno uz prisustvo roditelja, uz dostavljanje Izvoda iz matične knjige rođenih i đačke knjižice ili potvrde iz škole.

Ukoliko maloletno lice poseduje ličnu kartu i došlo je sa roditeljem čije se ime nalazi u ličnoj karti, nije potrebno donositi Izvod iz matične knjige rođenih, dok je u suprotnom neophodan.

Isplata učeničkih stipendija i kredita se očekuje krajem godine.

Svake školske godine na Konkurs za dodelu učeničkih kredita prijavi se oko 350 učenika srednjih škola koji se školuju za neko od deficitarnih zanimanja, dok se za dodelu učeničkih stipendija prijavi oko 25.000 učenika srednjih škola u Srbiji.

Učeničke stipendije se daju nepovratno, dok se učenički krediti vraćaju u slučaju da učenik ne ispuni uslove propisane konkursom.

Mesečni iznos učeničkog kredita ili stipendije je 8.100 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu