STIŽE NAKNADA ZA UDŽBENIKE: Podnošenje dokumentacije od ponedeljka, novac će da dobije više od 7.000 učenika

I. M.

08. 11. 2023. u 14:25

Više od sedam hiljada učenika, od drugog do osmog razreda leskovačkih osnovnih škola, dobiće novac kao nadoknadu za kupljene udžbenike.

СТИЖЕ НАКНАДА ЗА УЏБЕНИКЕ: Подношење документације од понедељка, новац ће да добије више од 7.000 ученика

Foto: I. M.

Njihovi roditelji i staratelji moći će od ponedeljka da školama podnose neophodnu dokumentaciju.

Radi obrade zahteva neophodno je dostaviti potvrdu o prebivalištu za dete, očitanu ličnu kartu roditelja i iskopiranu platnu karticu ili izvod iz banke, sa brojem računa u dva primerka.

S obzirom da se ova mera odnosi na veliki broj učenika i izradu adekvatnih rešenja upućen je apel roditeljima, razrednim starešinama, sekretarima škola i nadležnima u gradskoj upravi da budu što ažurniji.

Za ove namene Leskovac je dobio vanredni transfer od države u iznosu od 60 miliona dinara, dok je još oko 15 miliona nedostajućih sredstava obezbeđen iz budžeta lokalne samouprave.

Leskovac već pet godina refundira deo troškova za nabavku udžbenika i školskog pribora đacima prvacima i deci iz socijalno ugroženih porodica, a sada je tu meru proširio i na sve učenike osnovnih škola.

Prvacima je već isplaćeno po šest hiljada dinara, dok će ostali učenici, u zavisnosti od razreda dobiti od 7.000 do 13.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini