SPORAZUM EKONOMSKOG FAKULTETA I SLOBODNOG UNIVERZITETA U BERLINU: Studenti ekonomije na masteru u Nemačkoj

Lj.B.

24. 10. 2023. u 11:49

EKONOMSKI fakultet u Beogradu i Slobodni univerzitet u Berlinu zaključili su sporazum o saradnji u realizaciji master programa “Master in Applied Economics”, na engleskom jeziku, koji studentima obezbeđuje dvostruku diplomu.

СПОРАЗУМ ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА И СЛОБОДНОГ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕРЛИНУ: Студенти економије на мастеру у Немачкој

ekonomski fakultet

Aranžmanom je predviđeno da i beogradski i nemački studenti prvu godinu master studija realizuju u Beogradu, čime stiču pravo na diplomu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu (od 60 ESPB), a drugu godinu u Berlinu, čime stiču pravo na dobijanje diplome Slobodnog univerziteta u Berlinu (od 120 ESPB).

- Reč je o modernom studijskom programu, definisanom po ugledu na master studije iz primenjene ekonomije na najboljim svetskim univerzitetima, koji studente priprema za obavljanje složenih i traženih poslova u domenu ekonomske analize, uz korišćenje savremenih kvantitativnih tehnika i alata - rekla je dekanica prof. dr Žaklina Stojanović.

Istovremeno je ovo jedan od prvih programa ovako čvrste saradnje između srpskih i nemačkih fakulteta, čime ova dva fakulteta žele da pruže doprinos daljem razvoju privredne i političke saradnje između dve zemlje.

- Diplomci sa ovog master programa će imati priliku da karijeru razvijaju u državnim organima Nemačke i Srbije, u međunarodnim institucijama, bankama i drugim finansijskim institucijama, kao i u konsultantskim firmama, a takođe i da nastave obrazovanje na doktorskim studijama u zemlji ili u inostranstvu. Prva generacija studenata biće upisana na ovaj program u akademskoj 2024/25. godini - objasnio je dr Saša Ranđelović, prodekan za finansije i međunarodnu saradnju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!