"LUKA ĆELOVIĆ TREBINJAC" POSTUHUMNO ALEKSANDRU KOTUROVIĆU: Obeležen Dan zadužbinara Univerziteta u Beogradu

Lj.B.

11. 10. 2023. u 15:02

Na svečanosti povodom Dana zadužbinara Univerziteta u Beogradu, Plaketa Luka Ćelović Trebinjac dodeljena je dr Aleksandru Koturoviću, posthumno, koji je darovao Univerzitetu u Beogradu svoju nepokretnu imovinu: stan u Svetogorskoj ulici broj 46 i stan u Ulici Zmaja od Noćaja broj 13C u Beogradu.

ЛУКА ЋЕЛОВИЋ ТРЕБИЊАЦ  ПОСТУХУМНО АЛЕКСАНДРУ КОТУРОВИЋУ: Обележен Дан задужбинара Универзитета у Београду

univerzitet u beogradu

Zadužbina njegovog imena registrovana je 2020. godine, sa ciljem da se nagrađuju najbolji master radovi iz oblasti elektronike na Katedri za elektroniku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Za doprinos aktivnostima na obnovi i održanju ideje zadužbinarstva na Univerzitetu, zahvalnice su ove godine dodeljene: Narodnom muzeju Srbije čija je stručna komisija izvršila pregled dela iz zbirke slika Univerziteta u Beogradu, svrstala ih u kategorije prema stepenu ugroženosti i dala predlog konzervatorsko-restauratorskog tretmana; Preduzeću ARTE MEDIA DOO BEOGRAD koje je za potrebe osiguranja dela likovne umetnosti iz zbirke Univerziteta u Beogradu izvršilo procenu vrednosti slika u Svečanoj sali Univerziteta; Javnom komunalnom preduzeću „Infostan tehnologije“ Beograd koje je zadužbine oslobodilo plaćanja naknade za pružanje usluge prenosa zakupnina, čime je u izvesnoj meri doprinelo obrazovanju studenata i razvoju nauke kroz omogućavanje dodele većeg broja stipendija i materijalne pomoći studentima i naučnim radnicima Univerziteta u Beogradu i Milovanu Milanoviću, dugogodišnjem saradniku Sektora za investicije i upravljanje imovinom Univerziteta i univerzitetskih zadužbina i fondacija, prilikom realizacije konkursa za studentske stipendije.

Nagrada Veselina Lučića u 2023. godini za najbolje naučno ostvarenje nastavnika i saradnika, objavljeno u 2022. godini, u iznosu od po 300.000 dinara, dodeljena je za šest radova. Nagrada Zadužbine Đoke Vlajkovića, za najbolji naučni rad mladih naučnih radnika Univerziteta u Beogradu, u iznosu od po 150.000,00 dinara dodeljena je za radove trinaestoro mladih naučnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)