DIPLOME NA ŠTRIKU: Filološka gimnazija na originalni način predstavila uspehe svojih đaka

B.B.

28. 08. 2023. u 16:37

VIŠE od 200 diploma za osvojeno prvo, drugo ili treće mesto na okružnim i republičkim takmičenjima, literarnim konkrusima i besedničkim veštinama, okačenih na štrik dočekaće đake Filološke gimanzije prvog dana u novoj školskoj godini.

ДИПЛОМЕ НА ШТРИКУ: Филолошка гимназија на оригинални начин представила успехе својих ђака

Foto: Filološka gimnazija


Kolektiv škole je odlučio da na originalni način prikaže uspehe svojih đaka. Kupili su kanape, razvukli ih kao štrikove i na njih "prostrli". Koliko su učenici i profesori uložili truda i o kakvoj školskoj godini u Filološkoj gimnaziji se radi, pokazuju i podaci - nabavili su više od 400 štipaljki, na desetine metara kanapa, merdevine i male i velike. Bilo bi ih višeda su "štriklirali" i uspehe ostvarene na opštinskim nivoima.
Autorke izložbe su dr Mirjana Stakić Savković i dr Katarina Vučić, naše profesorke književnosti. U realizaciji ideje i postavci pomogle su im učenice trećeg razreda: Ana Zlatanović, Milica Marjanović, Helena Radovanović, Nikolina Đukić, Sofija Pavlović i Sofija Mutavdžić.
- Ova postavka će u septembru sačekati naše nove đake dobro je da i oni, na početku svog školskog puta, razumeju da i štrik i štipaljke čekaju neke njihove uspehe koji će nas radovati. Stariji đaci nemaju nikakvu dilemu već su se prijavili da dokupe koji metar kanapa i pokoju novu štipaljku. Profesori će nastaviti da se sa njima penju, ako treba i na one baš velike merdevine - kažu u Filološkoj gimnaziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)