NAJBOLJI TIM SA POLJOPRIVREDNOG: Studentsko takmičenje u inovatiovnim poljoprivrednim proizvodima

B.B.

18. 07. 2023. u 14:04

NA studentskom takmičenju za najekoinovativniji prehrambeni proizvod "Ekotrofelija Srbija 2023" prvo mesto osvojio je "OsmoTim" sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, koji je osmislio proizvod "Slatki duo".

НАЈБОЉИ ТИМ СА ПОЉОПРИВРЕДНОГ: Студентско такмичење у иноватиовним пољопривредним производима

Foto: Poljoprivredni fakultet

 Svoju inovaciju oni će predstaviti na evropskom takmičenju najboljih studentskih timova "Ecotrophelia Europe", koje će biti održano 7. i 8. oktobra u Kelnu, u okviru jednog od najvećih sajmova hrane, ANUGA.

Reč je o dezertu od sušenog voća - jabuke i šljive. Drugo mesto osvojio je "Radish tim", takođe sa Poljoprivrednog fakulteta sa proizvodom Rokesto, nutritivno bogatim veganskim namazom na bazi lista rotkvice. Na takmičenju je učestvovao i "MicroTim" sa "MicroTea" osvežavajućim bezalkoholnim pićem bogatim polifenolima i mineralima.

U organizaciji Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije. takmičenje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda, je održano u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Učestvovalo je sedam timova studenata sa četiri univerziteta, većeg broja fakulteta i akademija strukovnih studija.

Takmičenje se organizuje u sklopu sprovođenja Strategije pametne specijalizacije Republike Srbije čiji je jedan od prioriteta "Hrana za budućnost", pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i uz višegodišnju podršku Naučno - tehnološkog parka Beograd, Centra za promociju nauke, kao i uz trening i edukativnu podršku i partnerstvo nekoliko kompanija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!