PANEL DISKUSIJA: Zeleno računovodstvo u funkciji dekarbonizacije poslovanja i izveštavanja o ESG

Novosti online

14. 06. 2023. u 15:09

EKONOMSKI fakultet Univerziteta u Kragujevcu u okviru naučnog skupa „Računovodstvena znanja kao činilac ekonomskog i društvenog napretka“ organizuje panel diskusiju „Zeleno računovodstvo u funkciji dekarbonizacije poslovanja i izveštavanja o ESG“ 17. 6. 2023.

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА: Зeлeнo рaчунoвoдствo у функциjи дeкaрбoнизaцијe пoслoвaњa и извeштaвaњa o ESG

Foto: Tanjug

Aktuelnost teme i nedovoljno iskustava prakse u vezi sa ovim pitanjima motivisali su Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu da organizuje panel na temu dekarbonizacije poslovanja, izveštavanja o ESG i uloge računovodstva u tim procesima. Panel je namenjen učesnicima iz prakse, zaposlenima na poslovima računovodstva, revizije, kontrolinga, finansija i svima onima kojima je ova tema interesantna. Izlagači na panelu su:

Teodora Pasulj, menadžer u ESG timu društva za reviziju PwC Srbija,

Neven Marinović, direktor Smart kolektiva i Foruma za odgovorno poslovanje,
Aleksandar Janjušević, šef Odseka za računovodstvo i reviziju, Sektor za finansijski sistem, Ministarstvo finansija, Marija Pantelić, direktor održivosti kompanije Bosis.

Pored napred navedenih izlagača učešće na panelu su potvrdili predstavnici Komore ovlašćenih revizora, Saveza računovođa i revizora Srbije, Privredne komore Srbije, Univerziteta u Kragujevcu, brojnih revizorskoh društava, kompanija, škola i dr.

Na panelu će pored napred navedenog biti reči o ulozi računovodstva u procesu zelene tranzicije, nefinansijskom izveštavanju, regulativi u oblasti nefinansijskog izveštavanja, značaju nefinansijskog izveštavanja, problemima sa kojima se suočavaju preduzeća i računovođe kada je u pitanju ESG izveštavanje, karbonskom računovodstvu i njegovoj ulozi u procesu dekarbonizacije poslovanja i mnogim drugim pitanjima.

Panel počinje u 11.30 i završava se u 13.15.

Registracija za učešće na panelu se vrši putem linka: https://forms.gle/DjwBUcdxu6HdsaMv6

Registracija će biti otvorena do petka zbog velikog interesovanja.

Svi učesnici panela će dobiti Potvrdu o učešću na panelu.

Ukoliko imate bilo kakve nedoumice i pitanja u vezi sa panelom možete kontaktirati sa prof. dr Dejanom Jovanovićem na mejl djovanovic@kg.ac.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!