DETALJAN DOGOVOR O MALOJ MATURI: Zasedala Komisija za sprovođenje završnog ispita

Lj.B.

08. 06. 2023. u 17:18

VRŠILAC dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević prisustvovao je danas sastanku Republičke komisije za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2022/2023. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2023/2024. godinu.

ДЕТАЉАН ДОГОВОР О МАЛОЈ МАТУРИ: Заседала Комисија за спровођење завршног испита

Foto M. Anđela

Sastanku su prisustvovali i rukovodioci školskih uprava, predsednicima okružnih upisnih komisija i drugi akteri koji su uključeni u realizaciju tog procesa.

- Želim da se svima vama zahvalim na posvećenom i kvalitetnom radu na realizaciji svih aktivnosti koje su sprovedene do sada - kazao je Milićević i dodao da očekuje da će i naredne aktivnosti biti realizovane na najbolji mogući način.

On je podsetio da su značajni partneri Ministarstva u procesu realizacije završnog ispita škole Ministarstvo unutrašnjih poslova, Kancelarija za informacione tehnologije i E upravu, Javno preduzeće Pošta Srbije, Fakultet organizacionih nauka, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Oni su vršioca dužnosti ministra izvestili o preduzetim aktivnostima, kao i onome što predstoji  u narednom periodu do realizacije završnog ispita.

Završni ispit 21, 22. i 23. juna 2023. godine polažu svi učenici osmog razreda osnovnih škola, kao i odrasli koji stiču osnovno obrazovanje u skladu sa zakonom kojim se uređuje obrazovanje odraslih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SEDMICA TRI MILIONA EVRA: Vidite izvučene brojeve - šestice veoma izdašne