SAJBER BEZBEDNOST: Međunaraodni seminar u Načuno tehnološkom parku u Novom Sadu

B.B.

06. 02. 2023. u 17:18

NA KATEDRI za informatiku u Naučno-tehnološkom parku u Novom Sadu, u periodu od 25.februara do 5. marta, biće održan Međunarodni seminar sajber bezbednosti.

САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ: Међунараодни семинар у Начуно технолошком парку у Новом Саду

Foto shutterstock

Tokom skupa, studenti i mladi istraživači će biti upoznati sa osnovnim konceptima i savremenim tehnikama iz ove oblasti. Kroz praktične vežbe, moći će da izvode eksperimente sa napadima i odbranama u realnom vremenu, a studenti će moći da aktivno učestvuju i demonstriraju svoja rešenja kroz postere i prezentacije svojih istraživanja. Seminar ima tri modula - bebednost računarskog sistema,hardverska bezbednost i poverenje, bezbednost i mašinsko učenje.

MSS seminar ima za cilj da omogući studentima i istraživačima da prošire svoju mrežu saradnje i stvore osnovu za saradnju na budućim istraživačkim projektima.

Glavni predavač na seminaru je profesor Michel Kinsy, rukovodilac STAM centra na državnom univerzitetu Arizone. Osnovne pravce istraživanja mu čine računarske arhitekture, bezbedni hardver, metode za efikasni dizajn hardvera i post-kvantna kriptografija. Profesor Kinsi je doktorsku disertaciju je odbranio na Masačusets Institutu za tehnologiju (MIT) 2013. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024