NASILNICI NISU "ŠALJIVDŽIJE": Društvo direktora Srbije traži pokretanje disciplinskog postupka protiv učenika u Trsteniku

B.B.

17. 11. 2022. u 13:37

DRUŠTVO direktora škola Srbije, najoštrije je osudilo nasilno ponašanje učenika u Tehničkoj školi u Trsteniku i zatražilo da se pokrene disciplsinski postupak protiv učenika koji su počinili nasilje, shodno odredbama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

НАСИЛНИЦИ НИСУ ШАЉИВЏИЈЕ: Друштво директора Србије тражи покретање дисциплинског поступка против ученика у Трстенику

S.Babović

- Tražimo da direktor škole nasilnike ne naziva "šaljivdžijama" (ako je tačno da je to izjavio), da ne kvalifikuje ovo nasilje nad nastavnicom kao da nije veliki prekršaj (ako je tačno da je to izjavio) i da dosledno sprovede proceduru - kaže Dejan Nedić, predsednik Skupštine Društva direktora škole Srbije. - Insistiramo da se u svim situacijama vrši dosledna primena zakonom definisanih procedura, kako bi učenici bili svesni težine svojih postupaka i kako bi učenici i njihovi roditelji bili pred zakonom odgovorni.

On ističe da škola u kojoj se desilo ovakvo nasilje treba da preduzme sve potrebne mere i prema učenicima i prema njihovim roditeljima, ukoliko su učenici maloletni.

- Samo doslednom primenom pojačanog vaspitnog rada vaspitnih i vaspitno-disciplinskih mera, može se sprečiti svako dalje nasilno ponašanje učenika - zaključuje Nedić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati