ONLAJN U TRI GIMNAZIJE: Dovodi se u pitanje završetak školske gdoine?

B.B.

18. 05. 2022. u 10:45

PREPODNEVNA smena u tri beogradske gimnazije jutros je počela onlajn - Osma, Gimnazija Patrijarh Pavle i Dvanaesta.

ОНЛАЈН У ТРИ ГИМНАЗИЈЕ: Доводи се у питање завршетак школске гдоине?

Foto D. Milovanović


Prema rečima Aleksandra Markova, predsednika Foruma beogradskoh gimnazija, ispostavilo se da su u svim školama koje su već pregledane, dojave bile lažne, tako da postoji ozbiljan problem koji može uticati na regularan završetak školske godine.On je naglasio, da kada je reč o merama, ne postoje mogućnosti da se primene neke posebne mere.
- Uzmite za primer aerodrom koji ima pojačane i mere i bezbednosne procedure, pa svaki put kada se dojavi vrši se ozbiljna provera, tako da smo mi nemoćni u takvoj situaciji - rekao je Markov. - Jedino što možemo je da postupamo u skladu sa uputstvima koje dobijamo. Zanimljivo je da ne dobijamo neko uputstvo Ministarstva prosvete, nego su to sada interna uputstva koja važe za svaku školu, odnosno u zavisnosti od toga šta je direktor predvideo u takvim kriznim situacijama i koji su modeli evakuacije", rekao je Markov.
Škole su se već naučile da rade onlajn tokom korone, tako da nije bilo problema da se brzo organizuje nastava "na daljinu".
- Ministarstvo prosvete je dalo preporuke da bi se izbegle nastavne subote - naveo je Markov. - Da li će to biti sažimanje gradiva ili dodavanje časova tokom radnih dana prepušteno je školama da se dogovore sa upravom. Ministarstvo prosvete i školska uprava nemaju rešenje za ovu situaciju. Rešenje se mora tražiti o bezbedonosnih službi koje traže rešenje i način da se sve ovo prevaziđe, inače ulazimo u kritičan period što se škola tiče. Podsetiću vas da se u junu održava završni ispit, pa se što pre mora naći rešenje da se ovo reši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina