U GOSTE DOŠAO I ĆIKUTO: Ministarka Maja Gojković otvorila paviljon Srbije na bijenalu u Veneciji

M. A. K.

22. 05. 2021. u 06:00

SRBIJA, još jednom pokazala da stvaralaštvom i imaginacijom može da pruži vredan doprinos u suočavanju sa globalnim pitanjima našeg vremena, rekla je potpredsednica Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković svečano otvarajući Paviljon Srbije na 17. Međunarodnom bijenalu arhitekture u Veneciji.

У ГОСТЕ ДОШАО И ЋИКУТО: Министарка Маја Гојковић отворила павиљон Србије на бијеналу у Венецији

Foto: Tanjug/Ministarstvo kulture/Goran Zlatković

- Postavka "Osmi kilometar" autorskog tima "Moderni u Beogradu" uverljivo svedoči o tome - naglasila je ministarka, dodajući da ovaj projekat potvrđuje vizionarsku ulogu umetnosti, koja "daje moć da se u teškoćama i izazovima svog vremena pronađe izvor inspiracije".

Komesar izložbe Slobodan Jović rekao je da je tema "Kako ćemo živeti zajedno?", Hašima Sarkisa, kustosa smotre danas dobila nova značenja, a ispred osam mladih autora izložbe "Moderni u Beogradu", Dalia Dukanac naglasila je da su na zadatu temu odgovorili izložbom koja predstavlja budućnost rudarskog Bora, na metaforičkom nivou.

Posle svečanog otvaranja Maja Gojković je u Paviljonu Srbije ugostila predsednika Bijenala Roberta Ćikuta, i u razgovoru sa njim izrazila zadovoljstvo zbog uspešne saradnje i ukazala na mogućnosti uspostavljanje dinamičnijih odnosa i u drugim oblastima. Uputila mu je i poziv da poseti Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna