PREDSTAVA "UJKA VANJA" ANDREJA NOSOVA : Na 70.Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

V.Strugar

21. 04. 2021. u 17:04

PREDSTAVA "Ujka Vanja" nastala u produkciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca (po tekstu Antona Pavloviča Čehova) u režiji Andreja Nosova, biće izvedena 25. aprila 70. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

ПРЕДСТАВА УЈКА ВАЊА АНДРЕЈА НОСОВА : На 70.Фестивалу професионалних позоришта Војводине

Hartekatfond

Posle jednogodišnje pauze, autorski tim se vraća na veliku scenu Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca, a uoči festivalskog igranja publika će imati priliku da predstavu pogleda i 22. aprila u okviru redovnog pozorišnog repertoara.

U ovom savremenom čitanju "Ujka Vanje"potcrtana je Čehovljeva atmosfera vrućine i zapare - savršeno dobar izgovor za (ne) delanje. Poseta vlasnika imanja, Serebrjakova, izaziva lenjost - svi prestaju da obavljaju uobičajene poslove da bi mu ugađali, a prisustvo njegove žene, Jelene Andrejevne i njena želja za promenom, teraju ih na preispitivanje i podsećanje na propuštenih šansi za boljim, ispunjenijim životom...

Igraju Nemanja Oliverić, Branko Cvejić,Katarina Marković,Mina Obradović, Stefan Bundalo,Monika Boldovina Bugle, Dojna Andrejević Petrović iJovan Jelisavčić, doprineće da se čitanje Čehovljevog teksta pred festivalskom publikom izvede u jednom novom i drugačijem svetlu. Za dramatizaciju komada zaslužna je Mina Ćirić, dok su se kostimom, scenografijom i muzikom u predstavi bavili Selena Orb i Draško Adžić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna