FILMOVI O “DADOVU” I KST: Biće prikazani u okviru "Martovskog festivala"

V. V. S.

19. 04. 2021. u 16:51

U DOMU omladine u utorak će na Martovskom festivalu ( Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma) biti prikazan dokumentarni film "Jedan život, jedan san“ u režiji Marka Čelebića, posvećen čuvenom beogradskom pozorištu za mlade “Dadov”, nastalom davne 1958. godine.

ФИЛМОВИ О “ДАДОВУ” И КСТ: Биће приказани у оквиру Мартовског фестивала

Dom omladine Beograd

U okviru programske celine “Domaća panorama” biće prikazan i film "KST-65" (u režiji Zorana Bulovića), snimljen je povodom 65 godina postojanja Kluba studenata tehnike.

Ovo ostvarenje sadrži bogatu građu o legendarnom beogradskom klubu, kao i razgovore sa tridesetak poznatih ličnosti, među kojima su Goran Bregović, Momčilo Bajagić Bajaga, Rada Đuričin, Arsen Dedić, Bora Đorđević, Radoš Bajić, Žika Jelić, Pera Džo, kao i sa članovima kluba.

Tokom festivala biće prikazana cela prošlogodišnja takmičarska selekcija, kao i filmovi odabrani u takmičarski program na osnovu novog konkursa.

Inače, pored takmičarskog, festival će ponuditi i bogat revijalni program, podeljen u celine "Svetska panorama", "Regionalna panorama" i "Domaća panorama" - poručuju iz Doma omladine Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)