PRIČA O NAŠEM MENTALITETU: Domaća humoristička serija "Radio Mileva", od 9. marta, na RTS 1

J. BANjANIN

05. 03. 2021. u 13:10

KOMEDIJA "Radio Mileva", nastala u režiji Elmira Jukića, stiže 9. marta od 20.00, na RTS 1. Radnim danima, u 35 epizoda, pratićemo tri generacije porodice Majstorović pod istim krovom - Milevu (Olga Odanović), njenu ćerku Nataliju (Marija Vicković) i unuku Sonju (Kristina Gavrić Bogunović).

ПРИЧА О НАШЕМ МЕНТАЛИТЕТУ: Домаћа хумористичка серија Радио Милева, од 9. марта, на РТС 1

Foto RTS

Serija, urađena prema ideji Nebojše Garića, čiji scenario potpisuju Zorica Cvijetić, Marijana Čulić Vićentić i Željko Hubač, od kraja oktobra do početka ovog meseca, snimana je u Vrčinu.

Glavna junakinja Mileva je glava kuće, sve zna, sve ume i u sve se razume. Penzionerka koja je radni vek provela kao sekretarica predsednika Opštine. Samouverena, energična, snalažljiva i oštroumna žena koja ima sve informacije.

Marija Vicković, Foto RTS

- Osećam kao da živim život Mileve Majstorović zajedno sa svim kolegama koji igraju članove porodica Marić, Batina i drugih. Kroz seriju provejavaju elementi romantike i melanholije. Setićemo se lepih vremena kada su komšije u zgradama živele u iskrenim odnosima. Ovo je ujedno i priča o našem mentalitetu - istakla je Olga Odanović.

Stanari beogradske zgrade pod brojem 12 - policajac u penziji, neuropsihijatar, doktorka plastične hirurgije, slikar, studenti, majstor, operski pevač - svakodnevno defiluju kroz Milevin život, a bogami i ona kroz njihove. Milevina nerazdvojna prijateljica je Cveta (Dara Džokić), a glavni protivnik, kruti upravnik zgade Stevan Lisičić (Branimir Brstina). Mesta sastanaka i rastanaka svih stanara, osim hodnika, su kafana "Neimar", koju drži stari beogradski frajer i bivši kriminalac Dača (Nikola Kojo), i frizersko-kozmetički salon "Afrodita", čiji je ponosni vlasnik Jeca (Anđelka Prpić).

Nikola Kojo, Foto RTS

Reditelj Elmir Jukić rekao je za "TV novosti" da su pravi gospodari zgrade zdrav humor i kvalitetna šala:

- Imamo izuzetno zanimljivu galeriju likova koje povezuje zgrada u kojoj stanuju, kao zajednički prostor unutar kojeg je sve moguće. Kada uđemo u intimni svet likova, upoznajemo i njihove tajne, čudne interese i sklonosti, a tu je sve pomereno. Tako će različite generacije gledalaca moći će da se poistovete sa različitim stanarima.

Milevina kći Natalija je profesorka srpskog jezika i književnosti u Matematičkoj gimnaziji. Odmerena, uravnotežena, racionalna, a po mišljenju njene majke, pre svega, neuspešna žena.

Anđelka Prpić i Mirjana Đurđević, Foto RTS

- Odnos Mileve i Natalije je smešan zato što su one različite apsolutno u svemu - objasnila je za "TV novosti" Marija Vicković. - Nije samo u pitanju generacijski jaz, već potpuno drugačiji pristup životu i rešavanju životnih problema. Iz toga izvire i čitava komedija. Sve tri Majstorovićke su jako temperamentne i drže do svojih stavova. Svaka misli da ona ima najbolje rešenje za problem. Njihovi odnosi su u konstantnom sukobu, ali iza toga stoji mnogo ljubavi.

Nataliju je odmah po rođenju ćerke Sonje, još pre 15 godina, ostavio muž. Pošto je sa Natalijom očigledno negde pogrešila, Mileva je odlučna da unuku Sonju "uzme pod svoje" kako bi od nje napravila doslednu naslednicu, čemu se Natalija svim silama protivi.

Reditelj Jukić objašnjava da je Mileva žena starog kova i pripada generaciji koja je odrasla na drugačijim vrednostima. Ali, to joj nije prepreka da se brzo prilagodi svakoj situaciji i podrži unuku Sonju u njenim interesovanjima za savremenu tehnologiju.

Tihomir Stanić, Foto RTS

- Sonja je influenserka u povoju, energična devojka koja zna kako da se izbori za svoj san - kaže Elmir Jukić.

- Mileva će nam iz epizode u epizodu dokazivati da je analogno ponekad još uvek bolje od digitalnog. Vreme u kom živimo je pojednostavilo protok informacija, pa današnja radio Mileva ne mora mnogo ispitivati da bi zadovoljila svoju radoznalost i utolila glad za informacijama o drugim ljudima i njihovim životima. Svakodnevnim aktivnostina na društvenim mrežama sami o sebi mnogo više govorimo, ponekad direktnije i radikalnije nego što bi bilo ko sa strane o nama mogao i pomisliti.

Brojne urnebesne karaktere u seriji tumače i Tihomir Stanić, Bojan Dimitrijević, Marko Gvero, Nemanja Oliverić, Nenad Stojmenović, Svetozar Cvetković, Aleksandar Ristoski, Nemanja Janičić, Jovana Gavrilović, Đorđe Stojković, Filip Đuretić, Anđela Jovanović...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju