RITUALNO UBISTVO NA DEDINJU: Uskoro serija po romanu "Deca zla" Miodraga Majića

M. J. M.

03. 03. 2021. u 12:26

POČETAK snimanja televizijske serije, prema istoimenom romanu "Deca zla", pisca i sudije Miodraga Majića, očekuje se na proleće.

РИТУАЛНО УБИСТВО НА ДЕДИЊУ: Ускоро серија по роману Деца зла Миодрага Мајића

Miodrag Majić / Foto D. Danilović

Autor je, prošle godine, napisao scenario za 10 epizoda, a produkcijska kuća Firefly otkupila je prava na ekranizaciju romana. Kasting za glumačku podelu je u toku. Scenaristi serijala, koji će se snimati u saradnji sa "Telekomom" Srbije, biće Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, a reditelji Ivan Stefanović i Vladimir Tagić. Od trenutka kada se roman "Deca zla" pojavio pred čitaocima, kaže autor, jedan od najčešćih komentara bio je da treba što pre snimiti seriju.

- Čitaoci su u priči prepoznavali slike, osećali su aktere i vizuelizovali su njihove postupke. Iskreno se radujem što će se želja većine njih uskoro ispuniti. Uveren sam da će saradnja sa Bobanom Jevtićem i produkcijom Firefly, iznedriti novu dimenziju priče o Nikoli Bobiću, Ani Basti i drugim junacima koji su vas u prethodnom periodu uzbuđivali i terali na razmišljanje. Takođe, nadam se da ćemo se jednom, jednako kao i danas romanu, vraćati i seriji prepoznajući u njoj još jedan putokaz kada govorimo o retkim ovdašnjim trilerima - ističe Majić.

Radnja ovog uzbudljivog trilera smeštena je u Beograd, gde je u kući na Dedinju ubijen političar. Ubica je ostavio krvavi dukat u njegovoj ruci, što jasno ukazuje na ritualno ubistvo. Zbog toga se otvara niz pitanja i događaja koji se moraju rešiti. Potraga za ubicom nas uvodi u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike. Nikola Bobić postaje advokat optuženog i kako istraga napreduje, ulazi u igru koja će ga potpuno promeniti.

NEŠTO NOVO NA NAŠEM TRŽIŠTU

KREATIVNI direktor produkcije Firefly, Boban Jevtić, kaže da roman "Deca zla" Miodraga Majića vešto spaja triler i melodramu, ali i delikatnu socijalno-društvenu analizu naše svakodnevice.

- Upravo ta slojevitost nas je privukla i uverila da je ovo projekat za nas. Siguran sam da će i serija, baš kao i roman, biti nešto sasvim novo na našem tržištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)