"NEMOGUĆE JE POJMITI TOLIKO ZLO": Tatjana Kecman za "Novosti" o ulozi zloglasne časne sestre Pulherije u filmu "Dara iz Jasenovca" (FOTO)

A. P.

22. 02. 2021. u 21:12

НЕМОГУЋЕ ЈЕ ПОЈМИТИ ТОЛИКО ЗЛО: Татјана Кецман за Новости о улози злогласне часне сестре Пулхерије у филму Дара из Јасеновца (ФОТО)

Foto: Printscreen

LEDENO plave oči i zloslutni pogled časne sestre Barte Pulherije najavili su pakao koji je očekivao malenu Daru i njenu porodicu na ulasku u Jasenovac.

Odmah po završetku TV premijere "Dare iz Jasenovca" gledaoci su počeli da hvale upečatljivu glumu Tatjane Kecman, koja je "ledila krv u žilama" kao zloglasna sestra Barta.

Foto "Instagram"

 

- Nemoguće je vežbati taj pogled, to zlo. Prirodno imam izrazito svetle oči, koje su "radile" za taj moj lik. Ja sam samo Bartu, kako glumci vole da kažu, "uselila u sebe" i neizmerno mi je drago što je to publika prepoznala i pohvalila - kaže, za "Novosti", Tatjana Kecman.

Iako je ovih dana zauzeta snimanjem nastavka serije "Ubice mog oca" nemoguće joj je da ignoriše silne pozive i poruke koje dobija posle premijere filma.

TELEFON NE PRESTAJE DA ZVONI

TELEFON nije prestao da zvoni od subote veče, kada je "Dara iz Jasenovca" prikazana na RTS. Hvala svima na komplimentima. Teško je pohvaliti jedan tako negativan lik, osim da se kaže: "Bila si divno odvratna" - kaže Tatjana Kecman.

Barta Pulherija, Foto: Printskrin

Kaže da nije imala nikakvu dilemu da li da prihvati ulogu sestre Barte, koja je bila odgovorna za najmonstruoznije zločine prema deci. Pulherija je bila glavna upravnica dečjeg logora u Jastrebarskom i rođaka ustaškog ideologa Mila Budaka, a u istoriji je ostala upamćena po bezdušnom postupanju prema deci.

- Takvu količinu zla ljudski um ne može da pojmi i razume. Kao i svaki glumac, trudila sam se da budem poštena prema svom liku, proučavala Bartinu biografiju, čitala da je ona rasla okružena strahom i smrti, ali, naravno, za takvu monstruoznost ne postoji nikakvo opravdanje.

Teško je tumačiti neljude, ali kada sam počela da se bavim glumom nisam ni mislila da ceo život igram plemenite i pozitivne likove. U jednom trenutku sam se uplašila da će moj lik biti jednolinijski, možda i dosadan u tom svom zlu, ali sad vidim da sam uspela, da je Barta ostavila jak utisak - kaže Tatjana Kecman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

pred

22.02.2021. 23:16

jednoga dana, piše u članku u sarajav. listu Oslobođenje, prof.Nedo Zec, zatočenik logora u Jasen., došao je na pregled zloglasni koljač Žile i požalio se da ne može da duševno izdrži posle slučaja sa starcem. ''Toga dana opkladili smo se ja i ... ko će više Srba da zakolje. Došao sam do broja 1200 ,bio sam mnogo odmakao, kad sam odlučio da se odmorim. Na redu za klanje bio je jedan starčić koji mi reče: 'Samo ti sine radi svoj posao, ja ću pričekati'. Od tada ne mogu da se smirim, stalno mi je.....''

M kao Murinjo

22.02.2021. 23:44

Muka mi je vise. Dokle vise se stede koljaci i unistitelji srpske nejaci. Dokle, pitam? Mlako je Dara snimljena. Mlako. A gde su Kosare? Kome smeta prica o Kosarama? Kome? Ovima na vlasti? Kome smeta mrtav Čiča naš i Ravna gora? Dokle vise da cutimo i savijamo glave? Dok opet neki nož ne osetimo pod grlom?

čika pera

23.02.2021. 08:53

Ако знамо да иза НДХ,стоји сатанистички ватикан.Све је јасно.Поразно је да свет толерише злочиначку организацију ватикан.

Mladic

23.02.2021. 15:13

Film je tanak na ono pravo sta se radilo u logoru u filmu je prikazamo mozda 10 posto istine sta su ustase stvarno radile i nikad nisu ni prestali isto su mislili 91 ali nisu uspjeli