FILM “Dara iz Jasenovca” privukao je ogromnu pažnju televizijskih gledalaca u Srbiji, a malo ko je upeo da ostane imun na potresne scene kada maloj Dari ubijaju majku i starijeg brata.

Strahinja

20.02.2021. 22:15

Odlično uradjeno.Film,muzika,glumci,scenario sve profesionalno.Tematika strašna al da se ne zaboravi.Zaslužuje Oskara al pošto prljava politika svugdje upliće prste nema veze.Nek se zna.Svaka čast svima koji su učestvovali u stvaranju filma.

Milan

20.02.2021. 22:15

Pretezak film... place mi se nad sudbinom svih poginulih... Drzavo, saznaj imena sto veceg broja ljudi koji su stradali tamo i njihova imena uklesati u jednu ulicu u beogradu... neka bude bulevar vecnog secanja na ustaske zrtve

Nebojša Berak

20.02.2021. 22:22

Od ovog velicanstvenog dela moze da se rikne. Čitao sam i godinama proucavao Jasenovac jer su moji stradali u Jasenovcu i NDH, pola familije, ali FILM je čudo. Bravo Makso Ćatoviću, bravo Gago Antonijeviću, remek delo ste napravili. Na fakultetu sam kao student na predmetu ONO i DSZ krajrm osamdesetih imao 2 godine seminarski rad na temu Jasenovca. Svi su skoro blenuli i nisu imali pojma o čemu pričam. Ovo remek delo ce makar malo da dopre do svih usnulih koji nisu znali za SISTEM LOGORA JASENOVAC. Sistem koji je imao i sta nacisti nisu imali konc logor za decu Jastrebarsko, a fon Horstenau izaslanik Treceg rajha u NDH se zgrazavao i pisao Hitleru. Iza Jasenovca je stajao Vatikan i zato papa ne moze u Srbiju dok ne predaju sve arhive Jasenovca i NDH gde ce se jasno videti da je najmanje milion srba poklano.

Raša

20.02.2021. 22:41

Nek' svet vidi kakvu su Srbi, uz Jevreje i Rome, tragediju proživeli. A neki bi i danas da tu istinu sakriju. Kakav oskar, ova priča je nad svim nagradama.

Vera

21.02.2021. 01:05

Spadam u generaciju koja je dosta mogla da zna o Jasenovcu i mnogim drugim stratistima NDH u kojima su na najzverskiji nacin ubijani Srbi. Naravno nismo to ucili u skoli i na fakultetima, ali smo citali i slusali od onih koji su preziveli.Ali da niko do danas ne napravi film makar o Jasenovcu, to je tragedija. Sami smo krivi sto smo sada mi navodni zlocinci i agresiri,a Hrvati, muslimani i Siptari su navodne zrtve. Toliko sam plakala, na kraju filma, kad Dara kaze da je iz Jasenovca, jecala sam i gusila se, jos daleko posle kraja filma nisam mogla da prestanem.

Ivana

21.02.2021. 07:03

Mislim da je reditelj bio "nezan" kada au scene u pitanju.Obuhvatio je sve,ali svi koji znaju,znaju da su dela bila jos monstruoznija.Pohvale za fil.

Slavica

21.02.2021. 07:23

Nisam ni mogla da pogledam sav film jel mi se ledi krv u zilama i mozak mi prokuha od tuge osjecam da mi srce kuca van tjela jel licno polazem cvjece ispred delegacije Antifasista na Gradini i Jasenovcu gdje je pobijeno puno dijece zena staraca i muskaraca.I dan danas u jamama gdje su baceni izpliva masna voda kad padaju kise..