PROMENE: Biković na ovom mestu zamenio Bjelogrlića

A. P.

09. 02. 2021. u 15:09

Glumac i producent Miloš Biković novi je predsednik Grupacije za kinematografiju pri Privrednoj komori Srbije.

ПРОМЕНЕ: Биковић на овом месту заменио Бјелогрлића

Foto: D. Milovanović

Predsedništvo Grupacije jednoglasno je izabralo Bikovića, koji je na mestu predsednika zamenio glumca i producenta Dragana Bjelogrlića.

- Počastvovan sam što sam izabran za predsednika Grupacije kinematografije i drago mi je što me je predložio dugogodišnji prijatelj i kolega Dragan Bjelogrlić. Verujem da ću u narednom periodu moći da se oslonim na svoje iskustvo koje nije veliko, ali nije ni zanemarljivo jer je specifično, i da ću uz saradnju sa starijim kolegama doprineti poboljšanju i unapređenju naše industrije, kako za filmske radnike tako i za i kulturu uopšte - rekao je Biković.

Doskorašnji predsednik Dragan Bjelogrlić očekuje da će mlađe kolege uneti novu snagu u srpsku kinematografiju i ojačati lidersku poziciju u regionu i poboljšati prepoznatljivost na svetskom nivou.

Filmski producenti, distributeri, prikazivači i pružaoci producentskih usluga konstituisali su Grupaciju za kinematografiju pri Privrednoj komori Srbije 2014. godine, sa ciljem da bude "jedinstvena adresa za sve probleme filmske umetnosti i industrije". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju