VEOMA BOGAT DVOBROJ: Novo izdanje "Književnog magazina"

D. B. M.

09. 02. 2021. u 06:02

DVA broja "Književnog magazina", časopisa SKD, donosi veliki broj izuzetnih priloga.

ВЕОМА БОГАТ ДВОБРОЈ: Ново издање Књижевног магазина

Foto Promo

Povodom tri godišnjice Milorada Pavića i tekstualno i likovno predstavljena je izložba "Pavić od Š do A" koju su priredili saradnici Biblioteke grada Beograda Vladislava Ivković Marković, Isidora Injac i Marija Marinković. Dat je i tekst o zborniku "Pisci Paviću", čiji je priređivač dr Mihajlo Pantić. Časopis se odužio i Borislavu Pekiću povodom jubileja predstavljajući izložbu "Okean Pekić" autorke Olge Krasić Marjanović.

U časopisu su i razgovori sa Zlatom Kocić i Milom Lomparom, nove pesme iz pera Bojane Stojanović Pantović, Gordane Smuđe, Suzane Đorđević, Nikole Živanovića, Enesa Halilovića, kao i proza čiji su autori Ljubica Arsić, Goran Petrović, Žarko Radaković. Predstavljena je zaostavština značajnih pisaca Pavla Ugrinova i Milice Mićić Dimovske, kao i stvaralaštvo naših najpoznatijih aforističara.

Redakcija je posebnu pažnju posvetila Trećem kolu Kritičkog izdanja dela Ive Andrića, objavljenom pod okriljem Zadužbine Ive Andrića uz podršku za štampanje publikacija Ministarstva kulture, kao i 21. tomu Rečnika srpskohrvatskog književnog i narodnog jezika SANU.

Od ovog dvobroja glavna urednica je dr Slađana Ilić, a u uredništvu su dr Dragica Užareva, dr Boris Bulatović, dr Jana Aleksić, Marko Krstić i Filip Grbić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri