"KALJAVIM GUMAMA" OD SRBIJE DO AMERIKE: Nova domaća komična serija, od 13. februara, vikendom na RTS

J. BANjANIN

05. 02. 2021. u 10:38

POSLE godinu dana od prve klape, serija "Kaljave gume" zakotrljaće se od 13. februara, vikendom, u 20.05, na RTS 1.

КАЉАВИМ ГУМАМА ОД СРБИЈЕ ДО АМЕРИКЕ: Нова домаћа комична серија, од 13. фебруара, викендом на РТС

Foto V. Danilov

U deset epizoda, romantična komedija u režiji Miodraga Ćertića i Raška Milatovića provešće nas od Srbije do Amerike i nazad. Mia Ćertić je autor iskrene i emotivne priče o odvojenosti od dece koja žive u inostranstvu, starenju, kao i traganju za sobom i ljubavlju.

Glavnu junakinju, šezdesetogodišnju Beograđanku i bivšu pijanistkinju Vesnu, tumači jedna od naših najpoznatijih glumica, Gorica Popović. Vesna posle smrti supruga odlazi kod sina u Kaliforniju i preko interneta upoznaje srodnu dušu.

- Ovo je priča o ženi koja je zašla u zrele godine i počela potpuno novi život. Ona odlazi u SAD i menja sebe, način života i razmišljanja - ističe Gorica Popović.

Vesna na drugom kontinentu, uz pomoć komšinice Pati koju igra američka glumica Aida Turturo, publici poznata kao sestra Tonija Soprana, počinje preko društvenih mreža da upoznaje nove ljude. Pažnju Vesne privlači njen vršnjak Robert, koji živi na suprotnoj strani kontinenta, duboko u močvarama Luizijane. Ali ljubav ne zna za godine i granice i tu počinje zaplet. Lik Roberta tumači svetska zvezda - Kris Malki, najpoznatiji kao Henk iz kultne serije "Tvin Piks".

- U seriji ima svega, ali ona najviše govori o životu i odnosima između ljudi. Posebno mi se svidelo što priča o običnoj ženi koja nije imala život kakav je želela. Ljudi će se saživeti sa tim - ima smešnih i ozbiljnih likova. Ipak, najdraže od svega mi je što sam upoznala Goricu i sarađivala sa njom - rekla je slavna Aida Turturo.

U glumačkoj podeli su i Bojan Žirović, Jelena Stupljanin, Jovana Gavrilović, Miodrag Krstović, Goran Sultanović, Tanja Bošković, Olga Odanović, Branka Šelić, Dana Sparks, Nina Salinen...

- Fantastičan je kameo Gorana Sultanovića, prvog muža glavne junakinje, koji se vraća kroz celu seriju i progoni je kao duh, dok ona eksperimentiše sa novim stvarima i ulazi u sfere života za koje nije ni sanjala da postoje - objašnjava reditelj Miodrag Ćertić i dodaje kako je serija dobila naslov. - "Kaljave gume" ili Mud on the Tires, popularni je kantri hit Breda Pejzlija, o čoveku koji je posle mnogo muka dobio kredit od banke da kupi novi kamionet, te poziva devojku da se provoza sa njim i da malo "iskaljaju gume". Rekao bih da je skretanje sa utabanih staza glavna tema i pesme i naše serije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)