KOLEKTIVNA IZLOŽBA MINIJATURA: Različiti materijali, motivi i tehnike u Maloj galeriji ULUPUDS-a (FOTO)

V.V.S.

23. 12. 2020. u 16:27

U MALOJ Galeriji ULUPUDS-a, danas (23.decemba) otvorena je izložba minijatura, radova izatkanih od različitih materijala, motiva i tehnika, koji već već pet godina oplemenjuje prostor u Uzun Mirkovoj 12.

КОЛЕКТИВНА ИЗЛОЖБА МИНИЈАТУРА: Различити материјали, мотиви и технике у Малој галерији УЛУПУДС-а (ФОТО)

Foto: V.S.

U odabiru “priče“ kojom će se predstaviti 151 umetnik, izlagačima je bila važna (uz veštinu u realizaciji umetničkih ideja) i potvrda likovne i primenjene vrednosti. U nekim radovima uočljive su i simbolične, prepoznatljive ili diskretne aluzijama na dane koje živimo i stanje u kome se nalazimo. Koristeći različite umetničke tehnike, ( uljane boje, grafiku, rad sa keramičkom glinom, žicom, ikonopisanje, fotografiju...) pokazali su veštinu snalaženja da u zadatom formatu harmonično i skladno izvedu male slike i skulpture.

Inače, iz godine u godinu, ova izložba okuplja sve više učesnika. Nove teme iznedrene iz likovnih traženja, uravnotežene između samog temperamenta, afiniteta umetnika i njegovih zamisli, vešto i maštovito su kompletirane u umetničke objekte, vredne pažnje posmatrača – iastiču u Maloj galeriji ULUPUDS-a.

Izložba je otvorena do 25.januara sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)