"MAMAC" ZA VAŽNE TEME: Premijera jednočinog baleta koreografkinje Sanje Ninković u Narodnom pozorištu

M. MIRKOVIĆ

18. 12. 2020. u 11:48

МАМАЦ ЗА ВАЖНЕ ТЕМЕ: Премијера једночиног балета кореографкиње Сање Нинковић у Народном позоришту

Foto D. Milovanović

JEDNOČINI balet "Mamac" koreografkinje Sanje Ninković premijerno će biti izveden u nedelju u podne na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, u okviru projekta "Mladi koreografi", kojim teatar pruža podršku igračima željnim da se oprobaju i u ulozi autora plesnih predstava.

- "Mamac" je moderna baletska predstava, i tokom rada na njoj moje kolege igrači još jednom su dokazale da nam ne manjka iskustva, veštine i znanja ni kada je reč o savremenom plesu - kaže Ninkovićeva, koja se tokom svoje dvadesete igračke sezone u Beogradskom baletu, po drugi put našla u ulozi koreografa. Prošle godine je na Maloj sceni Narodnog pozorišta igran njen balet "Jedan", koji je postavila kao laureat Festivala koreografskih minijatura.

- Predstava "Mamac" bavi se problemom skraćene pažnje savremenog čoveka i njenim vrlo svesno usmerenim fokusiranjem na zabavne sadržaje, pri čemu se sklonost ka takvim sadržajima prihvata kao neminovnost - priča koreografkinja. - Pitanje je da li su nam ti brzi, zabavni stimulansi zaista neophodni da bismo izdržali pritiske, da li okrećući se svesno ka takvim sadržajima obesmišljavamo one mnogo dublje, najdublja svoja proživljavanja.

Sanja naglašava da je kao koreograf dobila potpunu slobodu u odabiru igrača, a u baletu "Mamac" nastupiće Dejan Kolarov, Bojana Žegarc Knežević, Olga Olćan, Miloš Marijan, Ivana Savić Jaćić, Nikolo Bjanko, Brankica Mandić, Karlos Alvarado, Ada Raspor, Branko Sarić...

Kompozitori su Maja Ćurčić i Marko Đukić, scenograf Jasna Saramandić, kostimograf Ida Ignjatović, asistent koreografa Maja Bajčetić, a reprize predstave su 22. i 25. decembra u podne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)