U LEGATU ČUVENOG KOLEKCIONARA: Preslušavanje ploča Pavla Beljanskog

M.A.K.

10. 09. 2020. u 21:13 >> 20:59

IZLOŽBA "Muzički intermeco: kolekcija gramofonskih ploča Pavla Beljanskog" biće otvorena u petak, 11. septembra u 20 časova, u novosadskoj Spomen-zbirci sa imenom slavnog kolekcionara umetničkih dela.

У ЛЕГАТУ ЧУВЕНОГ КОЛЕКЦИОНАРА: Преслушавање плоча Павла Бељанског

Foto: plakat

Zbirku njegovih gramofonskih ploča, koju je nabavljao u Italiji i Francuskoj, čine izdanja klasične muzike ( za slušanje na brzinama od 78 i 80 obrtaja u minuti), sa delima Baha, Hendla, Hajdna, Mocarta, Betovena, te velikana 19. veka kao što su Šopen, Šubert, List, Vagner, Smetana i drugi. Izložbu prati katalog sa tekstovima autorke projekta Jasmine Jakšić Subić, višeg kustosa, i muzikologa profesora dr Ire Prodanov i dr Milana Milojkovića sa Akademije umetnosti u Novom Sadu, čiji će dekan Siniša Bokan, svečano otvoriti postavku.

Foto: plakat

Pavle Beljanski (oko 1926.)

Do 18. oktobra, kada se izložba zatvara, u okviru pratećih programa biće održana autorska predavanja sa slušanjem muzičkog izbora inspirisanog kolekcijom ploča Pavla Beljanskog, ali i koncert studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SREĆU NAŠAO KRAJ 20 LETA MLAĐE Žena Mikija Manojlovića je poznata glumica: Ni sanjao nisam da će mi postati životna ljubav (FOTO)