BATA ŽIVOJINOVIĆ OPET DOBIO OBELEŽJE: Postavljena nova spomen-ploča, a komšija našao staru!

A. POPADIĆ

03. 09. 2020. u 20:11

NOVA spomen-ploča posvećena Velimiru Bati Živojinoviću postavljena je na zgradi u Mileševskoj.

БАТА ЖИВОЈИНОВИЋ ОПЕТ ДОБИО ОБЕЛЕЖЈЕ: Постављена нова спомен-плоча, а комшија нашао стару!

Foto: N. Skenderija

Umesto stare table, čiji je nestanak pre tri dana podigao veliku buru u javnosti, ova nova je sadržajem istovetna staroj ali dodatno plastificirana i tiplovima pričvršćena za zid.

Čim je primetio nestanak, Batin prijatelj iz detinjstva Radoslav Lale Vujadinović, koji živi u blizini i koji je pre tri godine postavio spomen-ploču, ali i mural u blizini Beogradskog dramskog, odmah je naručio novu, ne znajući da će se u međuvremenu pojaviti i stara tabla.

- Juče ujutru sam saznao da je komšija pronašao staru ploču. Ne želim da nagađam šta se desilo, da li se neko uplašio pa ju je vratio ili je nešto drugo u pitanju. U svakom slučaju, ovu novu smo mnogo bolje obezbedili, te se nadam da će tu i ostati. Ovo je moj dug Bati, prijatelju koga sam upoznao kao dečačića od 10 godina i sa kojim sam u ovom našem kraju delio dečje nestašluke, a potom i momačke dane - kazao je, za "Novosti", Vujadinović.

Naša ekipa ispratila je postavljanje nove ploče, autora Dušana Stojanovića, na kojoj se, osim Batine slike i opštih informacija, nalaze i stihovi koje je legandarnom Valteru posvetio njegov prijatelj i kolega Toma Kuruzović. Dok su majstori pričvršćivali tablu, prolaznici su zastajkivali i raspitivali se, svi upućeni u nestanak prethodnog spomen-obeležja.

Foto: N. Skenderija

Obeležje plastificirano i pričvršćeno tiplovima

- Bata je zaslužio mnogo više jer je bio toliko voljen, ne samo kod nas već širom sveta. Eto, vidite kolika se uzbuna digla oko nestanka njegove ploče - kaže Vujadinović.

Kako je stara tabla vraćena neoštećena, a Batin prijatelj, ne znajući za to, u međuvremenu naručio novu, ojačanu, odlučio je da staru pokloni susednom Centru za obrazovanje i kulturu "Božidarac", koji u jednom svom delu čuva uspomenu na legendarnog glumca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a