IZ GRADA PORUČUJU: Biće podignuta nova spomen-ploča Bati Živojinoviću

Tanjug

02. 09. 2020. u 12:05

ZAMENICA predsednika Skupštine grada Andrea Radulović oštro je osudila vandalski čin krađe spomen-ploče Velimiru Bati Živojinoviću sa zgrade u Mileševskoj ulici i najavila da će Grad u saradnji sa Opštinom Vračar i Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda izraditi novu spomen-ploču.

ИЗ ГРАДА ПОРУЧУЈУ: Биће подигнута нова спомен-плоча Бати Живојиновићу

Foto P.Milošević

-Najoštrije osuđujem nepoštovanje lika i dela našeg velikog glumca Velimira Bate Živojinovića i vandalizam bezobzirnih vandala koji su krađom spomen-ploče pokazali da im ništa nije sveto. Lopovluk, bezobzirnost i rušenje kulta ličnosti koje su dale nemerljiv kulturni doprinos prestonici, zemlji i regionu, dokazuju da je vandalizam jedini pokazatelj mržnje prema svemu što predstavlja očuvanje tradicije i kulture sećanja-kazala je Radulović.


Ona ističe da je neverovatna je činjenica da postoje osobe koje u bilo kom trenutku, na bilo koji način žele da ruše, kradu, uništavaju obeležja našeg grada i koje iz nerazumnih i neprihvatljivih razloga uništavaju sećanje na sve ličnosti koje su svom gradu dale svoj talenat, ljubav, bezgranično se zalažući za razvoj kulture
Grad Beograd će u saradnji sa Opštinom Vračar i Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda izraditi novu spomen-ploču Velimiru Bati Živojinoviću, navela je ona.
-Ta nova spomen ploča će ponovo krasiti zid na zgradi u Mileševskoj ulici i nadamo se da će ostati netaknuta i vredna sećanja na jednu od najvećih glumačkih legendi zemlje i regiona- rekla je Andrea Radulović, koja je i predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!