Ambijentalna "Karmen"

M. N. M.

01. 09. 2020. u 17:11

POSLE duge pauze izazvane pandemijom, "Rosi fest" organizuje prvu opersku premijeru u Beogradu - "Karmen, jedna tragedija".

Амбијентална Кармен

Foto: Printskrin

POSLE duge pauze izazvane pandemijom, "Rosi fest" organizuje prvu opersku premijeru u Beogradu - "Karmen, jedna tragedija", i to izvan okvira pozorišne sale i scene, u duhu svetskih trendova, a u skladu sa novim merama. Čuveno delo Žorža Bizea, u režiji Ane Grigorović, a pod dirigentskom upravom Stefana Zekića, biće izvedeno 6. i 15. septembra povodom obeležavanja Evropskog dana jevrejske kulture.


U duhu evropskih inicijativa velikih operskih kuća, "Rosi fest" predstavlja operu u ambijentalnom prostoru: romsko naselje ne gradi se kulisama, već se odabirom Dorćol placa i Slikarnice Narodnog pozorišta kreira u živom i autentičnom prostoru. Produkcija u fokus stavlja socijalno pitanje života Roma i migranata, koji se suočavaju sa različitim oblicima diskriminacije. Sloboda o kojoj peva Karmen, prva operska romska heroina, ista je sloboda koju potražuju ugrožene socijalne grupe - pravo na kretanje, pravo na rada i naposletku pravo na slobodnu ljubav. n
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna