TATA TI JE DONEO KNJIGE, ALI SE NISI PROBUDILA: Potresne reči oca Isidore Bjelice

Novosti online

06. 08. 2020. u 16:44

ТАТА ТИ ЈЕ ДОНЕО КЊИГЕ, АЛИ СЕ НИСИ ПРОБУДИЛА: Потресне речи оца Исидоре Бјелице

Arhiva Večernjih Novosti

DIMITRIJE Bjelica, otac Isidore Bjelice Pajkić, koja je preminula u 53. godini, napisao je potresno obraćanje koje je posvećeno njegovoj pokojnoj ćerki.

- Isidora je napisala tati: "Kada bih birala između milion očeva, opet bih izabrala svoga tatu."

U Valjevu posle simultanke pitaju mlade za televiziju ko je Fišer, nemaju pojma ni ko je Karpov, ni Kasparov. A na pitanje ko je Dimitrije Bjelica, svi kažu "to je tata Isidore Bjelice". Karpov mi kaže: "Šta ti vredi što si objavio preko sto knjiga i filmova i video ceo svet i što si šampion sveta, Evrope, Amerike, Rusije, Magičnog šaha Bjelica i ambasador mira, akademik SAIN, kad te znaju samo po ćerki Isidori. Rekao sam: "Jedino sam na Grenlandu poznatiji od ćerke jer sam igrao simultanku sa Eskimima."

Zbogom, najbolja ćerko na svetu

U Igalu kod naše kuće igram sa decom sa Kosova i dve devojke su remizirale. Pitam ih kako se zovu. Izjavile su, Isidora i Iva. Pitam Isidoru po kome je dobila ime, kaže da je po Isidori Bjelici jer njena mama najviše voli njene knjige - piše šahovski majstor i nastavlja:

- U Holivudu je tata upoznao ćerku sa zvezdama filma, u Linaresu sa zvezdama šaha. Slavni slikar Huan Miro nacrtao je Bjelicu i original je poklonio ćerki 2017. Nudili su za original hiljade dolara, upitao sam Isidoru da li da prodam, rekla je: "Ti ćeš kao najbolji tata na svetu u 21. veku to pokloniti ćerki ako se razbolim." Tako je bilo i sa slikom Berbera. Dva velika slikara su pomogla lečenje Isidore, dr Slavko Božilović, rektor Univerziteta Union, Vojo Kovačević u NJujorku, Roman Toran u Madridu i LJupka Lazić u Rimu...

Foto: Tanjug

Bjelica je opisao kako je izgledao njegov poslednji susret sa ćerkom: - Poslednjeg dana boravka u bolnici "Sveti Sava" poneo sam naslovne strane tri nove naše knjige "Videli smo ceo svet 2", "Tri magične Isidore" i "NJegoš i crnogorske princeze".

LJubazno osoblje mi je dozvolilo da uđem, medicinska sestra je pokušala da je probudi. Rekla je: "Isi, došao ti je tata da vidiš vaše nove knjige od preko 200 knjiga." Nije se probudila. Zbogom, najbolja ćerko na svetu! Tvoj tata Bjeli, sa kojim si obišla svet celi.

Foto: Instagram

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)