AVANTURA UMETNIČKOG PONIRANJA: Izložba Jelena Minić Mrđen u Galeriji RTS

M.A.K.

11. 06. 2024. u 16:31

GALERIJA RTS (Takovska 10), od četvrtka 13. juna, u 19 časova, predstavlja izložbu "Senke predmetnosti" Jelene Minić Mrđen.

АВАНТУРА УМЕТНИЧКОГ ПОНИРАЊА: Изложба Јелена Минић Мрђен у Галерији РТС

Foto promo

Na svečanom otvaranju, o delima ove umetnice govoriće profesori Vladislav Šćepanović, slikar i Nikola Šuica, istoričar umetnosti, a gostima će se obratiti i autorka.

- Epska razmera deonica slikarske avanture, nezavisno od dimenzija dela ubraja se u iskustvo kojim plodno umeće Jelene M.M. postaje i pribežište velikodušnog poziva na avanturu umetničkog poniranja – piše profesor Šuica, u tekstu u katalaga.

Rođena 1970,  u Prijepolju, Jelena Minić Mrđen diplomirala je i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je trenutno profesor. Od 1995, profesionalno izlaže na samostalnim i grupnim izložbama, a  dobitnik je i više nagrada za slikarstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura