PRIZNANJE ZA "VAKUUM": Nagrada "Miloš Crnjanski" pripala Jovani Dišić za prvi roman

V.V.S.

09. 02. 2024. u 13:02

NAGRADA "Miloš Crnjanski" pripala je Jovani Dišić za njen prvi roman "Vakuum", koji je 2022. objavila izdavačka kuća "Vulkan".

ПРИЗНАЊЕ ЗА ВАКУУМ: Награда Милош Црњански припала Јовани Дишић за први роман

foto Promo

Žiri Zadužbine Miloša Crnjanskog, u sastavu prof. dr Bojana Stojanović-Pantović, prof. dr Slađana Jaćimović i prof. dr Milo Lompar (predsednik), većinom glasova je odlučio da Nagradu Miloša Crnjanskog za 2022/2023. godinu dodeli romanu "Vakuum", u kojem su pripovedanjem u prvom licu, objedinjeni roman lika i obrazovni roman.

Ovo priznanje dodeljuje piščeva Zadužbina na osnovu testamentarnog određenja Vidosave Crnjanski. Nagrada se dodeljuje svake druge godine za najbolji prvenac iz jednog od onih književnih žanrova u kojima se ogledao Miloš Crnjanski. Uz novčani iznos, laureat dobija plaketu i medaljon sa piščevim likom. Sadašnji donatori nagrade su Izdavačka kuća "Klet" i Narodna biblioteka Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!