KINESKA NOVA GODINA: U niškom Narodnom pozorištu 29.januara nastup Zhejiang Vu Opera Troupe

V.V.S.

26. 01. 2024. u 15:19

POVODOM kineske Nove godine niško Narodno pozorište biće domaćin opere Zhejiang Vu Opera Troupe 29. januara.

КИНЕСКА НОВА ГОДИНА: У нишком Народном позоришту 29.јануара наступ Zhejiang Vu Opera Troupe

foto Arhiva "Novosti"

Trupa je počela sa radom 1956. godine, a njihove nastupe gledali su svi kineski lideri od osnivanja do naših dana. Tokom prve decenije novog milenijuma, trupa je počela da gostuje širom sveta.U okviru projekta kineskog Ministarstva kulture "Srećna Kineska Nova godina", operu je videlo više od dva miliona gledalaca. Jedna je od najpopularnijih umetničkih trupa i smatra se za autentičnog predstavnika kulture provincije Džeđang i cele NR Kine.

Trupu predstavlja 27 umetnika, plesača, pevača i muzičara. Na sceni će biti izvedene operete sa motivima iz svakonevnog života: počinje performansom sa Morskim Zmajem, kroz koji se na aktivno učestvovanje poziva i publika, a zatim se priča razvija kroz niz zanimljivih i duhovitih obrta. U okviru opere postoje i dve solo deonice, gde muzičari izvode kompozicije na Suona i Hui Hu tradicionalnim instrumentima. Wu Opera ili Jinhua Opera, ima istoriju dugu preko 500 godina.

Gostovanje se realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srbije, ambasadom Narodne Republike Kine u Srbiji i Institutom za pojas i put.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)