Subotičko Narodno pozorište bogatije za mlade glumce

J. L.

17. 01. 2024. u 15:39

Narodno pozorište u Subotici bogatije je za četvoro novih glumaca, dvoje u Drami na mađarskom i dvoje u Drami na srpskom jeziku. Blanka Horvat, Armin Ric, Monja Vuksanović Medaković i Miloš Macura, dobili su priliku da pokažu svoj talenat i donesu novu energiju u subotičkom teatru.

Суботичко Народно позориште богатије за младе глумце

foto: Narodno pozorište Subotica

 Uz nove glumce, deo kolektiva Narodnog pozorišta kao umetnički direktor Drame na mađarskom jeziku postao je i Valentin Vencel, pozorišni stvaralac sa decenijskim iskustvom i brojnim nagradama iza sebe.

-Dolazak ovih mladih, talentovanih umetnika nije samo proširenje ansambla, već je deo dugoročne strategije koja podrazumeva osnaživanje umetničkog uticaja pozorišta. Narodno pozorište Subotica, potvrdilo je svoju posvećenost stvaranju vrhunske umetnosti, a usavršavanje novih generacija umetnika kao i negovanje onih koji su se već dokazali na našoj sceni, doprineće jedinstvenom, svežem iskustvu, kako za sve nas u pozorištu, tako  i za publiku - ističe Miloš Nikolić, direktor subotičkog teatra. - Naši planovi ne odnose se samo na dramu, pa tako u programu imamo i koncerte Simfonijskog orkestra i balet. Na taj način formiramo sveobuhvatan kulturni prostor koji će zadovoljiti različite umetničke kriterijume.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)