NAGRADA "RADE TOMIĆ" SANDRI ALEK: Priznanje za najbolji poetski prilog časopisa "Istok"

V.V.S.

03. 01. 2024. u 16:31

PESNIKINjA iz Beograda Aleksandra Šarenac (alijas Sandra Alek) dobitnica je književne nagrade "Rade Tomić" za 2023. godinu.

НАГРАДА РАДЕ ТОМИЋ САНДРИ АЛЕК: Признање за најбољи поетски прилог часописа Исток

foto promo

Ovako je većinom glasova odlučio je žiri u sastavu Goran Labudović Šarlo, Gordana Boranijašević i Obren Ristić. Nagrada "Rade Tomić" dodeljuje se za poetski prilog iz 2022. godine, u časopisu "Istok" koji izdaje Umetnička akademija Istok iz Knjaževca, koja je organizator konkursa i nagrade.

Kako se navodi, autorka Sandra Alek se u časopisu predstavila razbokorenom, rafiniranom i preciznom poezijom, pokazujući da je sačinjena od životnih, nežnih i intelektualnih tvari i poput vitraža, odaje svetlost ali i snagu pesme.

Sandra Alek rođena je 1980. godine u Foči. Prve godine života i rano detinjstvo provela je u Goraždu, odakle se odselila u vreme rata. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Višegradu, a studije Opšte književnosti i bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu na Palama. Posle dolaska u Srbiju upisala je postdiplomske studije iz književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)