PRIMADONA JADRANKA JOVANOVIĆ U TRSTU: Širimo dobar glas o Srbiji

M. N. M.

03. 01. 2024. u 15:11

NEPOSREDNO pošto joj je u Beogradu uručena titula Tesla ambasadora povodom obeležavanja Tesline godine u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, primadona Jadranka Jovanović je nastavila svoju plemenitu umetničku misiju u Italiji. Pred sam kraj 2023. godine gostovala je na gala koncertu "Gal dell'Operetta e del Musical" u teatru "Roseti" u Trstu, na kome se svake godine dodeljuju prestižne internacionalne nagrade za veliki doprinos kvalitetu operete. Kao jedan od ranijih dobitnika iste nagrade, upravo je Jadranka Jovanović uručila ovogodišnje priznanje baritonu Armandu Ariostiniju, sa kojim je srpska umetnica više puta nastupala tokom karijere, od debija u milanskoj Skali - pevali su zajedno "Kneginju čardaša" u Kataniji, ali i snimali program za TV Etnea sa čuvenim Pipom Baudom.

ПРИМАДОНА ЈАДРАНКА ЈОВАНОВИЋ У ТРСТУ: Ширимо добар глас о Србији

Paolo Fabricci

- Prva sam i jedina Srpkinja dobitnica pomenute nagrade u ovoj fantastičnoj svetskoj porodici umetnika. Sa velikim uzbuđenjem i radošću sada sam je predala mom dragom kolegi sa kojim imam neku posebnu umetničku vezanost, jer smo se više puta tokom karijere susretali na različitim scenama. Koncert je bio veličanstven, uz skandiranje i veliku radost tršćanske publike, ali i publike iz Slovenije i Hrvatske, uz prisustvo predstavnika naše značajne dijaspore sa severa Italije - rekla je Jadranka posle koncerta.

U prepunoj sali teatra Roseti, program je obuhvatio najlepše arije i duete iz opereta i mjuzikla, a Jadranka Jovanović je između ostalog, premijerno u Trstu izvela deo iz mjuzikla "Cigani lete u nebo", uz orkestar Friuli Venecija Đulija, pod upravom maestra Romola Đesija.

- Drago mi je što je čitav događaj toliko inspirisao i publiku i kritiku. Kao i uvek za mene je najznačajnije to što je kroz moj nastup u najlepšem svetlu spominjana Srbija. To je ono što je najvrednije i najvažnije ostvarenje mog umetničkog postojanja. Volela bih da se na ovom prestižnom festivalu izvede i mjuzikl posvećen našem Nikoli Tesli, koji je u pripremi - poručuje Tesla ambasador Jadranka Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)