LESKOVAČKI ZBORNIK: Periodična publikacija Narodnog muzeja

I. M.

14. 12. 2023. u 15:10

Narodni muzej u Leskovcu promovisaće 63. svesku „Leskovačkog zbornika“. Ova periodična publikacija izlazi u kontinuitetu, jednom godišnje, duže od šest decenija.

ЛЕСКОВАЧКИ ЗБОРНИК: Периодична публикација Народног музеја

foto: Narodni muzej

Zbornik doprinosi očuvanju kulturno-istorijskih prilika južnih srpskih zemalja i njihovim vezama sa evropskim i međunarodnim prostorom.

Pre tri godine dobio je kategorizaciju je kao istaknuti nacionalni časopis, a ove godine je, od strane Matičnog odbora za istoriju, arheologiju, etnologoju i istoriju umetnosti, pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kategorizovan kao vrhunski časopis od nacionalnog značaja.

Promocija „Leskovačkog zbornika“ zakazana je za 15. decembar u 12 časova, a biće održana u holu muzeja. Tada će publici biti predstavljen i novi deo stalne postavke pod nazivom „Evolucija čoveka“. Posetioci će na primeru devet replika lobanja moći da se upoznaju sa evolucijom ljudske vrste od naših prvih predaka do modernog čoveka.

foto: Narodni muzej

Evolucija čoveka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!