SEĆANJE NA VELIKANE: Izložba Asocijacije srpskih arhitekata u BGB

M.A.K.

01. 11. 2023. u 17:50

BOGATO arhitektonsko nasleđe koje su ostavili Zoran Manević, Marija i Branislava Jovin, Mihajlo Mitrović, Aleksandar Đokić, Branislav Ivković, Zoran Bojović, biće predstavljeno na izložbi "Velikani srpske arhitekture", Asocijacije srpskih arhitekata, koja će biti otvorena u četvrtak, 2. novembra, u 19 časova u Biblioteci grada Beograda.

СЕЋАЊЕ НА ВЕЛИКАНЕ: Изложба Асоцијације српских архитеката у БГБ

Foto promo

Postavka će podsetiti na najznačajnija ostvarenja ovih autora, koji nisu više sa nama, a čija dela su ostavila dubok trag, kako na domaćem tlu, tako i u inostranstvu. Pred publikom će se tako naći njihovi crteži, projekti, knjige, slike i drugi foto-dokumentacioni materijal. Inače, i ova postavka pripada seriji godišnjih izložbi nazvanih "Velikani srpske arhitekture - Arhitektura i život - da mrtve živim sačuvamo" koje je pokrenuo inok Simeon - zamonašeni arhitekta Slobodan Dragović.

Na večerašnjem otvaranju u Biblioteci grada Beograda, o delu predstavljenih velikana, uz inoka Simeona, govoriće naši poznati arhitekti Slobodan Maldini, zastupnik Asocijacije srpskih arhitekata i priređivač izložbe, dr Petar Arsić, akademik Branislav Mitrović, Siniša Temerinski i istoričar umetnosti Marko Stojanović. Postavka će trajati 30 dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)