SKRIVENA LEPOTA KOJA NAS ČINI LJUDIMA: Kolaži Nikoline Radulović Velić u galeriji "Mladi" MPU

M.A.K.

01. 11. 2023. u 17:45

U MUZEJU primenjene umetnosti, u galeriji "Mladi", od 2. do 21. novembra, a u susret 52. Zlatnom peru Beograda i 17. Međunarodnom bijenalu ilustracije, biće održana izložba Nikolene Radulović Velić, dobitnice Gran pri nagrade sa predhodne manifestacije.

СКРИВЕНА ЛЕПОТА КОЈА НАС ЧИНИ ЉУДИМА: Колажи Николине Радуловић Велић у галерији Млади МПУ

Foto promo

Biće predstavljeno 40 radova u tehnici digitalnog kolaža, nastali tokom psolednjih pet godina.

- Moji kolaži su vizuelni dnevnici, fragmentarne hronike mog bića i sveta koji me okružuje, prošlosti i sadašnjosti. Svoj rad doživljavam kao odraz kompleksnog sveta u kome živimo, bez ustručavanja pokazujući njegove manje laskave aspekte i inherentnu okrutnost - objašnjava nagrađena umetnica. - Iz toga nastojim da izvučem skrivenu lepotu i empatiju koje su deo svih nas, otkrivajući nepoznato, neizrečeno i nematerijalno koje nas čini istinski ljudima. Kolaž, kao moj odabrani medij, predstavlja taj siloviti i neizbežni sudar ljudi, društva, kulture i emocija koje svi doživljavamo.

Rođena 1972. u Kninu, autorka koja se bavi grafičkim dizajnom, ilustracijom i kolažom, od 1997. živi i radi u Santanderu, u Španija. U poslednje dve decenije, učestvovala je u brojnim grupnim i samostalnim izložbama. Ilustrovala je knjige za decu i odrasle i dizajnirala desetine plakata za pozorište i film.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)