JOŠ JEDAN SAMIT FOTOGRAFA BIVŠE JUGOSLAVIJE: Više od 40 majstora fotografije iz celog regiona na skupu u Leskovcu (FOTO)

Игор Митић
Igor Mitić

06. 10. 2023. u 15:17

Nagradu „Tomin šešir“, koja nosi naziv po majstoru jugoslovenske i srpske fotografije Tomislavu Peterneku, na ovogodišnjem Samitu fotografa u Leskovcu dobio je Siniša Skenderija, majstor fotografije Asocijacije umetničkih fotografa Bosne i Hercegovine.

ЈОШ ЈЕДАН САМИТ ФОТОГРАФА БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Више од 40 мајстора фотографије из целог региона на скупу у Лесковцу (ФОТО)

foto: GU Leskovac

Tako je počeo 13. Samit fotografa koji je u gradu na Veternici okupio više od 40 zaljubljenika u fotografiju iz svih zemalja bivše Jugoslavije među kojima su i neka od vodećih imena regionalne fotografske scene, ali i mladi i neafirmisani umetnici.

- Broj gostiju govori o značaju ove manifestacije. Veliko nam je zadovoljstvo što ste ponovo sa nama. Želim vam mnogo uspeha u radu i još mnogo nagrada - kazala je Sanja Conić, direktorka Leskovačkog kulturnog centra.

foto: GU Leskovac

Priznanje „Tomin šešir“ dodeljuje se, u organizaciji Foto kluba „Leskovac“ i Leskovačkog kulturnog centra, za doprinos razvoju fotografije i međunarodne saradnje u regionu. Ove godine načinjen je i izuzetak, pa je specijalni „Tomin šešir“ dodeljen i Vesni Đorđević, za tri decenije rada u leskovačkom Foto klubu i doprinos organizaciji ove manifestacije.

foto: GU Leskovac

Organizatori i gosti su biranim rečima govorili i o nedavno preminulom Draganu Milovanoviću Pačetu, dugogodišnjem članu leskovačkog Foto kluba i jednom od ranijih dobitnika „Tominog šešira“.

Leskovčani imaju priliku da uživaju u kolektivnim izložbama radova nastalih na prošlogodišnjem samitu kao i u izložbi po izboru foto klubova i nacionalnih udruženja, koja pruža uvid u savremene tenedencije i kretanja u fotografiji, dok se ovogodišnji laureat Siniša Skenderija predstavlja desetom samostalnom izložbom pod nazivom „Spone“.

Trodnevni program samita, koji traje do 8. oktobra, čine prezentacije i predavanja kao i tradicinalna kolektivna snimanja. Osim pojedinih znamenitosti u Leskovcu učesnici će ove godine svojim foto-aparatima ovekovečiti i kulturno-istorijske spomenike i prirodne lepote Pirota i okoline.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!