SOLISTA IZ DOMAĆIH REDOVA: Koncert Beogradske filharmonije

M. N. M.

28. 09. 2023. u 15:47

KONCERT u znaku "Veka stvaranja", Beogradska filharmonija održaće ovog petka od 20 časova u Kolarčevoj zadužbini, a sa dirigentom Džonom Akselrodom i solistom - hornistom Nikolom Ćirićem, "iz filharmonijskih redova" izvešće program na kome su dela Kodaja, Glijera i Bartoka.

СОЛИСТА ИЗ ДОМАЋИХ РЕДОВА: Концерт Београдске филхармоније

Marko Đoković/BGF

Treći u nizu koncerata iz sezone posvećene stogodišnjici Filharmonije nosi naziv "Vek stvaranja", a u fokusu ima nasleđe Centralne Evrope. Za dirigentskim pultom je jedan od miljenika muzičara i publike, a na centralnom mestu na bini uz filharmoničare je solo hornista orkestra, i to u izvođenju Koncerta za hornu Rajnholda Glijera.

- Iako često imam priliku da nastupam kao solista kod nas i u inostranstvu, svirati na sceni Kolarca sa kolegama sa kojima delim tu istu scenu bezmalo jednu deceniju, velika je čast, ogromno zadovoljstvo ali i odgovornost. Pozivam sve da dođu, da čuju ali i vide kako muzičari Beogradske filharmonije dišu kao jedan i kakva je podrška kad ispred orkestra stoji "neko naš!" - rekao je Nikola Ćirić, član orkestra Beogradske filharmonije od 2015.

Na programu ovog koncerta Beogradske filharmonije su briljantne "Igre iz Galante" Zoltana Kodaja, a repertoar uokviruje najpoznatije delo Bartoka, Koncert za orkestar, jedno od najpopularnijih i najzahtevnijih simfonijskih ostvarenja savremenog koncertnog repertoara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)