„TEODOR“ JOVANOVIĆU I ŠAPONJI: Banatski kulturni centar dodelio književno priznanje

J. S.

27. 09. 2023. u 15:21

NAGRADA „Teodor Pavlović” za životno delo dodeljena je antropologu Bojanu Jovanoviću,a istoimeno priznanje za najbolju knjigu pripala je a pesniku Nenadu Šaponji za zbirku „Psihologija gravitacije” (Prometej, Novi Sad 2023) – jednoglasno je odlučio žiriu sastavu : prof. emeritus dr Sava Damjanov (predsednik), prof. dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović.

„ТЕОДОР“ ЈОВАНОВИЋУ И ШАПОЊИ: Банатски  културни  центар доделио књижевно признање

BKC

U užem izboru našle su se i knjige: „Hodočašće u Sodomu” Jovice Aćina (Službeni glasnik 2022), „Čitač tragova” Marije Šimoković (Univerzitet „MB“, Poslovni i pravni fakultet, 2022) i „Povest Srba na Apeninskom poluostrvu” dr Mile Mihajlović (Arhiv Vojvodine, 2022).

Nagrade će Jovanoviću i Šaponji biti uručene u petak 29. septembra u 19 sati u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu u okviru svečanog otvaranja 24.Dana Teodora Pavlovića koju organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!