PRED ŽIRIJEM 15 FILMOVA: U Vrnjačkoj Banji se od 12. do 17. avgista održava 47. Festival filmskog scenarija

G. ĆIROVIĆ

04. 08. 2023. u 14:17

Tradicionalni, 47. po redu Festival filmskog scenarija, jedna od najstarijih manifestacija ove vrste u Srbiji, biće održan u Vrnjačkoj Banji od 12. do 17. avgusta.

ПРЕД ЖИРИЈЕМ 15 ФИЛМОВА: У Врњачкој Бањи се од 12. до 17. авгиста одржава 47. Фестивал филмског сценарија

FFS

U trci za nagrade naći će se ukupno 15 domaćih igranih filmova nastalih između dva festivala - „Koma“ za koji su scenario napisali Vida Basara i Petar Jakonić, „Prigušivač“ čiji scenario potpisuje Natalija Musić, „Vučje bobice“, po scenariju Tode Nikoletić, „Kristina“ Milanke Gvoić, „Usta puna zemlje“ Puriše Đorđevića, „Ko živ, ko mrtav“ scenarista Radeta Đosića i Marka Backovića, „Da li ste videli ovu ženu?“ Dušana Zorića i Matije Gluščevića, „Sveta Petka-krst u pustinji“ Ljiljane Habjanović Đurović i Hadži Aleksandra Đurovića, „Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović, „Indigo kristal“ Luke Mihailovića, „Trag divljači“ za koji su scenario napisali Nenad Pavlović, Dimitrije Vojnov i Đorđe Milosavljević, „Vera“ Nedeljka Kovačića i Kristine Đuković, „Munje: Opet!“ Srđe Anđelića, „Troje“ Katarine Nikolić i Petra Pašića i „Momak i devojke“ scenariste Rok Radiše.

FFS

 

O nagradama će odlučivati stručni žiri koji čine Nataša Drakulić, Saša Radojević i prošlogodišnji pobednik Srđan Dragojević. Jednu nagradu tradicionalno će dodeliti žiri novinara, a svog favorita izabraće i publika. Za doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji biće uručeno priznanje „Zlatno pero Gordana Mihića“, a za doprinos festivalu žiri grada domaćina dodeliće repliku rimskog zlatnika. Za najboljeg mladog glumca predviđena je nagrada „Marko Živić“.

FFS

Festival Filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave