SIGURAN POTEZ OLOVKOM I KISTOM: Radovi Kokana Lazarevića u Maloj galeriji ULUPUDUS-a

M.A.K.

07. 07. 2023. u 16:36

CRTEŽE i slika nastale poslednjih dvadesetak godina ,umetnik Kokan Lazarević predstaviće u Maloj galeriji Ulupuds-a, na izložbi koja će pred publikom biti od 10. do 21. jula.

СИГУРАН ПОТЕЗ ОЛОВКОМ И КИСТОМ: Радови Кокана Лазаревића у Малој галерији УЛУПУДУС-а

Foto promo

Figuracija i biljni svet najčešće su zastupljeni kao teme, na njegovim slikama većih dimenzija, u tehnici ulje na platnu.

- Crteži olovkom na papiru manjeg formata su jednim delom i slice, odnosno pripreme za rad na velikim platnima. Sfera interesovanja je išla od amorfnih oblika, floralnih motiva, apstraktnih prikaza do figuracije sa naglašenim crtama lica portretisanih. Na svim radovima se oseća neka čudesna energija nalik onoj koju su isijavali radovi starih majstora. Autentičan umetnički rukopis, siguran potez olovkom i kistom, raznorodna tematika, poznavanje svih tajni crtačkom i slikarskog zanata čine ovu postavku posebnom. U moru izložbi koje su politički i socijalno angažovane, koje šalju određene poruke publici, namera umetnika je da ovom izložbom ukaže na lepotu i značaj ove grane likovne umetnosti- ističe se u najavio postavke.

Rođen je 1969, Lazarević je diplomirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti 1997, a od 2001. ima status slobodnog umetnika. Izlagao je na više grupnih i samostalnih izložbi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)