Počinje 12. Beogradski festival evropske književnosti

M. N. M.

06. 06. 2023. u 17:37

OTVARANjEM i panelom "Književnost i politička korektnost" u utorak 6. juna u 19.30 časova počinje 12. Beogradski festival evropske književnosti. Pitanje političke korektnosti u književnosti i kulturi ključno je pitanje ovogodišnjeg festivala i ono će naći važno mesto u razgovorima sa svim učesnicima. Tokom tri celovečernja književna programa publika će moći da prati čitanja poznatih pisaca, ekskluzivnih gostiju, kao i dva panela o savremenoj književnosti i kulturi.

Почиње 12. Београдски фестивал европске књижевности

promo

Gosti Beogradskog festivala evropske književnosti su jedna od najznačajnijih savremenih slovenačkih književnica Katarina Marinčič, romansijer iz Crne Gore Vladimir Jaćimović čiji je roman Povratak na Zejrek prošle godine privukao veliku pažnju čitalaca i književne kritike, kao i jedan od najznačajnijih savremenih srpskih proznih pisaca Veselin Marković.

Čitaoce očekuje i panel posvećen stogodišnjici rođenja velikog italijanskog i evropskog pisca Itala Kalvina. Učesnici panela "Kalvino: klasik za novi milenijum - 100 godina od rođenja Itala Kalvina" su drSnežana Milinković, profesorka na Filološkom fakultetu u Beogradu, Roberto Ćinkota i Gojko Božović.

Beogradski festival evropske književnosti održava se u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda: svakog dana u 19 i u 20 časova su čitanja poznatih domaćih i stranih pisaca, kao i razgovori o savemenoj književnosti i kulturi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri