U MUZEJU NAUKE I TEHNIKE: Premijera predstave "Pupin - poslednji san"

V.V.S.

05. 06. 2023. u 17:48

DUODRAMA "Pupin - poslednji san", prema tekstu Vjere Mujović, u režiji Miloša Pavlovića, premijerno će biti izvedena u četvrtak, 8. juna, u 20.30, u Muzeju nauke i tehnike, u sklopu stalne postavke u galeriji "Aleksandar Despić".

У МУЗЕЈУ НАУКЕ И ТЕХНИКЕ: Премијера представе Пупин - последњи сан

Foto Milan Tvrdišić

Lik Pupina tumači Dušan Matejić, a njegovu majku Pijadu igra Vjera Mujović. Reč je o jednom mogućem imaginarnom susretu majke i sina. Pupin, u dubokoj starosti, seća se svog života i postignuća - kao dečak, kao naučnik, patriota, imigrant, učesnik i svedok važnih istorijskih događaja. Majka sluša, teši, umiruje narodnim umotvorinama, psalmima, uspavljuje sina...

Stručni saradnik na predstavi bila je Aleksandra Ninković Tašić, kompozitor Rade Radivojević, kostimograf Igor Todorović, dok se za scenski govor pobrinula Ljiljana Mrkić Popović. Tim čine i Una Pavlović, art dizajn, Mina Cvetinović Pavkov, video, Dragomir Nikolić, animacija i Milan Tvrdišić, fotograf.

Predstava "Pupin - poslednji san" će biti redovno izvođena u Muzeju nauke i tehnike u sklopu programskog segmenta muzejski teatar, a prva repriza zakazana je za utorak, 13. jun , u 20.30 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri