"Narodni poslanik" rezultat saradnje subotičkog i pulskog teatra

J. L.

05. 06. 2023. u 16:18

Saradnja subotičkog Narodnog pozorišta i Istarskog narodnog kazališta u Puli rezultirala je čuvenim komadom Branislava Nušića "Narodni poslanik" u režiji Snežane Trišić. Komad je premijerno odigran u Puli, a od jeseni će biti i na subotičkim daskama koje život znače.

Народни посланик резултат сарадње суботичког и пулског театра

foto: Narodno pozorište Subotica

-Nižemo uspeh za uspehom i veoma se radujem što smo kvalitetom svojih predstava potvrdili svoju poziciju na pozorišnoj mapi regiona. "Narodni poslanik" rezultat je saradnje dva teatra i ova koprodukcija je nešto sasvim novo i senzacionalno u radu Narodnog pozorišta, na šta sam izuzetno ponosan – izjavio je Miloš Nikolić, upravnik Narodnog pozorišta u Subotici. - Saradnja između pozorišta u zemlji i regionu od izuzetnog je značaja za dobrobit pozorišne umetnosti u celini, jer različite kulturne i umetničke tradicije, omogućavaju razmenu iskustava i ideja, te obogaćuju pozorišnu scenu. Poseban je doživljaj videti kako naše glumce percipira publika u drugoj državi i ovo je bila prilika da pokažemo gde smo i da podelimo ono u čemu smo najbolji, kao i da vidimo kako to rade kolege

Iako se u originalnoj Nušićevoj komediji radnja odvija u provinciji krajem 19. veka, ovo čuveno delo naše književne tradicije, savršeno korespondira sa vremenom u kojem živimo, jer po rečima rediteljke Snežane Trišić, nismo daleko odmakli od probema koje je pisac obradio u svojim delima.

-Rad na predstavi bio je veoma intenzivan i nadahnut, zahvaljujući odličnom autorskom timu sa kojim često radim, a tu je i sjajan glumački ansambl, pa je publika imala priliku da vidi izuzetne glumačke bravure - istakla je rediteljka.

Pulska publika grohotom se smejala bravurama Milana Vejnovića, Minje Peković, Ljubiše Ristovića, Srđana Sekulića, Vladimira Grbića, Igora Grekse, mladih zagrebačkih glumica Vini Jurčić i Irene Tereze Prpić, a sa scene je plenio i Luka Mihovilović glumac INK-a, dobro poznat i subotičkoj publici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili