NA SVERUSKOJ NEDELJI KNJIGE ZA DECU: Učestvovali pisci iz Srbije

D.B.M.

25. 03. 2023. u 13:18

NA inicijativu Julije Brikove, ruske spisateljice za decu i članice Saveza pisaca za decu i mlade Rusije, kao i uz posredovanje dr Tamare Obradović, predstavnice Udruženja rusko-srpskog prijateljstva, troje srpskih književnika su danas bili onlajn gosti i učesnici Sveruske nedelje knjige za decu i mlade, koja se, inače, održava od 21. do 27. marta ove godine.

НА СВЕРУСКОЈ НЕДЕЉИ КЊИГЕ ЗА ДЕЦУ: Учествовали писци из Србије

Arhiva UKS

Gordana Vlajić, Stefan Tićmi i Biljana Marković Jeftić predstavili su svoje knjige i razgovarali sa organizatorima, kao i sa decom - učesnicima.

Ovogodišnja manifestacija je bila usmerena na razvijanje i širenje ideje o značaju beletristike za mlađe generacije. Otuda je onlajn učešće pisaca iz Srbije bilo organizovano uz istovremeno uključivanje dečjih biblioteka iz 26 ruskih gradova, a broj e-publike koja se uključila u ovaj deo programa Sveruske nedelje knjige za decu i mlade, premašuje 50.000.
Vlajić je govorila o svojoj knjizi za decu i mlade "Zedsi" (ruski prevod naslova je: "Generacija - Z"), koja se smatra prvim "hibridnim" romanom za decu, s obzirom da se ova knjiga i čita, i gleda, a može se, od izdanja do izdanja, i sadržajno menjati prema nahođenju čitalaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Kako su se posvađali Slavko Štimac i Bata Stojković - Danilo je potom svakoga dana RADIO JEDNO TE ISTO