ZA DAN POZORIŠTA - "MRZIM POZORIŠTE": Performans Minje Bogavac u Reflektor teatru

V.V.S.

23. 03. 2023. u 14:15

POD intrigantnim naslovom "Mrzim pozorište" na sceni Reflektor teatra 27.marta ( na Svetski dan pozorišta) predstavu će izvesti njena autorka Minja Bogavac.

ЗА ДАН ПОЗОРИШТА - МРЗИМ ПОЗОРИШТЕ: Перформанс Миње Богавац у Рефлектор театру

foto Promo

Kako se najavljuje, biće reči o ovisničkoj prirodi izvođačkih umetnosti, pandemiji (kao pokušaju odvikavanja), rekovalescenciji, umoru i beznađu, posvećenosti, ljubavi i strasti, nasilju i sujeti...

"Mrzim pozorište" je autorski i autobiografski performans Minje Bogavac, koji predstavlja kombinaciju pozorišne teorije, prakse i lične ispovesti umetnice, posle dve decenije pozorišnog rada. Performans je duhovit, satiričan, ironičan. U svojoj eksplicitnoj nameri da omalovaži pozorišnu umetnost i njen značaj u društvu, zapravo priča priču o igri - kao smislu života, kao najvažnijoj stvari na svetu.

Ovo ostvarenje premijerno je izvedeno prošle godine u okviru festivala New Stages SouthEast u Sofiji, koji organizuje Gete institut u Bugarskoj. Igra se u dve verzije: na srpskom i engleskom jeziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI RUSI? Skandalozno izvinjenje reprezentativca Albanije koji je prostački vređao Srbiju