ŠANSA ZA MLADE KOREOGRAFE: Poziv umetnicima

M. N. M.

20. 02. 2023. u 16:00

STANICA Servis za savremeni ples objavljuje poziv za obrazovni program Puzzle#7 namenjen profesionalnom razvoju u polju savremenog plesa i izvođačkih umetnosti. Ovogodišnji program namenjen je mladim koreografima koji su do sada već realizovali autorske radove, i trenutno imaju jasnu ideju šta bi želeli da razvijaju.

ШАНСА ЗА МЛАДЕ КОРЕОГРАФЕ: Позив уметницима

Luka Knežević

Ove godine, poseban akcenat je stavljen na dramaturgiju u plesu kao podršku stvaranju plesnog i koreografskog umetničkog dela.

Program počinje 10. aprila i traje do 27. oktobra a održava se u KC Magacin, sa završnom prezentacijom radova, krajem novembra 2023. Prvi put, program Puzzle#7 obezbeđuje grupni odlazak u Zagreb i saradnju sa partnerskim programom Modularne škole u organizaciju Nomad Dance Academy Hrvatska.

Učesnici su pozvani da tokom trajanja programa razvijaju svoje autorske projekte, kroz saradnju, samoorganizaciju i međusobnu podršku i uz stručnu pomoć.

Program je potpuno besplatan za učesnike, kao način na koji Stanica želi da ohrabri umetnike da aktivnije učestvuju na savremenoj plesnoj sceni, prikazuju autorske i izvođačke radove, iskoriste mogućnosti za uspostavljanje budućih umetničkih saradnji, dobiju relevantno obrazovno-umetničko iskustvo i steknu proširena znanja o kontekstu savremenog plesa i savremene umetnosti uopšte.

Rok za prijavu je 20. mart.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere