NAGRADA "MALI PEČAT" PRIPALA SLOBODANU RADOJKOVIĆU: O kišonosnom oblaku i duhu vremena

M.A.K.

21. 12. 2022. u 18:55

DOBITNIK nagrade "Mali pečat" za 2022. je Slobodan Radojković, redovnom profesoru Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu.

НАГРАДА МАЛИ ПЕЧАТ ПРИПАЛА СЛОБОДАНУ РАДОЈКОВИЋУ: О кишоносном облаку и духу времена

Foto promo

Priznanje koje Grafički kolektiv dodeljuje od 1991. na otvaranju tradicionalne izložbe "Mala grafika", koja se ove godine odvija pod nazivom "Matrica za budućnost", pripalo mu je za rad "Aarhus" u tehnici algrafija.

O nagradi je odlučivao žiri u kome su bili Alan Bećiri, Marija Radoš i Jovana Đorđević, koji je između ostalog, u obrazloženju naveo je nagrađeno delo "sa naizgled poetičnim narativom o kišonosnom oblaku i oborenom drvetu, više od zabeleške o geografskom toponimu i ambijentu klime danskog grada" zato što otvara "prostor za refleksije o suštinskim egzistencijalnim i duhovnim pitanjima ovog vremena".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

SNIMCI HAOSA: Jeziva tuča huligana zgrozila Evropu! Korišćene štangle, bejzbol palice, motke -  ima teško povređenih (VIDEO)