"ATMOSFERA" NA TRI JEZIKA: Predstava nastala u koprodukciji Vršca, Temišvara i Segedina

V. V. S.

20. 12. 2022. u 19:53

U SARADNjI tri teatra (NP "Sterija" iz Vršca, Narodnog pozorišta iz Temišvara i Narodnog pozorišta iz Segedina) izvedena je premijera trojezične predstave "Atmosfera" na srpskom, mađarskom i rumunskom jeziku na sceni tatra "Mihaj Eminesku" u Temišvaru.

АТМОСФЕРА НА ТРИ ЈЕЗИКА: Представа настала у копродукцији Вршца, Темишвара и Сегедина

foto:Promo

Koprodukcija je realizovana u okviru projekta "Temišvar - Evropska prestonica kulture 2023.", a tekstovi su nastali na dramskoj radionici "Banat u Evropi" zajedničkim radom dramaturga Nikole Stanišića (Vršac, Srbija), Ane Varšanji (Segedin, Mađarska) i Andreja Ursua (Temišvar, Rumunija).

Glumice Narodnog pozorišta "Sterija", Monika Boldovina Bugle i Tamara Tamči Toskić, tumačile su lik bake i unuke polazeći od upoznavanja, neprihvatanja navika jedna druge, do pomirenja sa sudbinom, uz vođenje reditelja Gavrila Pinta.

Priča Ane Varšanji se bavi likovima koje, spletom okolnosti sudbina, povezuje i na veoma specifičan način saznaju tužne okolnosti koje će ih zauvek promeniti.

Predstava koja je izvedena na rumunskom jeziku, urađena je u komičnom žanru, ali zajedničko svim pričama je da povezuju region, poglede na život, kreativno iskustvo i na emotivan način prikazuje razne odnose između bliskih ljudi, koji zauvek menjaju njihove buduće živote.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!